A PetRehab Fizioterápiás Centrumról

Szolgáltatások és eszközpark

Fizioterápiás szolgáltatások

 • Termoterápia
  A szervezetben zajló folyamatokat hatásosan befolyásolhatjuk hőhatással: fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, görcsoldás, izomtónus szabályozás, kötőszöveti rugalmasság, valamint idegszöveti vezetőképesség befolyásolása. 
 • Masszázs
  A terápiák során a klasszikus svédmasszázs fogásaival dolgozom, melynek a szervezetre gyakorolt hatásai a következők: fájdalomcsillapítás, izomtónus befolyásolása, izomcsomók oldása, letapadások  megszüntetése, kontraktúrák kezelése, lazítás, stresszoldás.
 • Passzív kimozgatás
  Az ízületet alkotó szalagok és az ízületi tok az inaktivitás hatására veszít rugalmasságából és hosszabb távon megrövidül, ezért fontos minden ízület átmozgatása, amelyek átmenetileg nem vesznek részt a járásban: serkenti az ízületi nedv termelését, fokozza a vérkeringést, segít megőrizni az ízületek rugalmasságát és az eredeti ízületi mozgáspályát, lassítja az izmok sorvadását, megakadályozza az izmok, ínak rövidülését és segít a letapadások kezelésben.
fizioterápiás kezelés
fizioterápiás kezelés
 • Aktív torna
  Az egész fizioterápia célja az önálló, fájdalommentes, kordinált mozgás elérése. A mélyizmok megerősítésén és az izomerő növelésén túl a kutyagyógytorna további célja a végtagok egyenletes terhelésének újratanítása, betegségtől függően a koordináció és a helyzetérzékelés fejlesztése. A különféle levegővel telt egyensúlyozó eszközökön végzett torna az izomzatot nagyon intenzíven megtornáztatja, az ízületeket viszont kíméli. Az instabil eszközök továbbá kiválóan alkalmasak az egyensúlyozás fejlesztésére.
kutya-fizioterápia
 • Manuáterápia
  Ez a kezelés az ízületet alkotó két csont egymástól való minimális eltávolítását jelenti a kezelés közben. Rendkívül jó fájdalomcsillapító hatása van és az ízületi folyadék termelését serkenti.
 • Nyújtás – streching
  Célja az izomfeszülés, izomrövidülés csökkentése, megszüntetése, valamint a kontraktúrák kezelése.
 • Elektroterápia
  Az elektromos árammal történő gyógyítás a fizikoterápiás eljárások közé tartozik. A TENS (Transcutaneous Electrical Nerv Stimulation) kezelés helyi és szegmentális fájdalomcsillapításra kiválóan alkalmas, továbbá perifériás idegsérülések és bizonyos gerincvelő problémák esetén az izmok ingerlésével ez az egyetlen eszközünk az izomzat állapotának megtartására.
 • Terápiás ultrahang kezelés
  Az ultrahang olyan hang, ami az emberi fül számára nem érzékelhető frekvenciatartományban van, természetét tekintve mechanikai rezgés, ami az adott körülmények között hővé alakul át. Biológiai hatásait tekintve kiváló fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és kötőszöveti lazító hatással rendelkezik.
 • Mágneses mező terápia
  Ezek a kezelések javítják a mikrokeringést, ezáltal fokozódik a sejtek anyagcseréje, gyorsulnak a gyógyulási folyamatok. Ilyen módon segíti a felépülést csonttörés, ízületi gyulladás, neurológiai problémák esetén, továbbá fájdalomcsillapító hatással is bír.
 • Fototerápia
  A fény elektromágneses sugárzás, számos kedvező biológiai hatása ismert, serkenti a bőrsérülések, műtét utáni hegek gyógyulását.

Eszközpark

 • Aktív torna
  A PetRehab Fizioterápiás Centrum instabil eszközök széles választékával várja a rehabilitációra szoruló, vagy akár csak mozogni, tornázni vágyó négylábúakat: amerikai Fit Paws termékek széles választéka, Bosu labda, különféle méretű mogyorólabdák, dyner párnák, egyensúlyozó korongok, stb.
  A fizioterápiás centrum Dog Runner XL típusú motorikusan dönthető futópadja segíti a négylábú kedvenceink rehabilitációjánál az izomszimmetria és izomtömeg visszanyerését, lehetővé teszi az asszisztált járás kivitelezését neurológiai és ortopéd eseteknél, továbbá munkakutyák és kiállítási kutyák edzésére, formában tartására is kiválóan alkalmas időjárási körülményektől függetlenül.
 •  
kutya-fitness
 • Terápiás ultrahang kezelések és elektroterápia
  A centrum professzionális kombinált elektroterápiás és ultrahang terápiás készüléke kiváló minőségű és technológiájú fizikoterápiás készülék. 2-csatornás elektroterápia és ultrahang terápia alkalmazható akár egyszerre vagy külön-külön. A készülék lehetséges felhasználási területe rendkívül széles: tendinitis, bursitis, capsulitis, hematóma és szövetregeneráció, izomkontraktúra, húzódások, rándulások, akut/krónikus fájdalom, műtét utáni ödéma, gyulladáscsökkentés, izomsorvadás, helyi vérkeringés és nyirokkeringés serkentése.
 • Mágneses mező terápia
  A PetRehab Fizioterápiás Centrum a mágnesterápiában a legújabb technológiájú Bemer Classic minősített orvostechnikai eszközzel rendelkezik. A mágnesterápia a fizikoterápia egy formája, regenerálja a sejteket és újrapolarizálja a sejtmembránokat, használatos a gyulladásgátlás és a fájdalomcsillapítás területén. A következő betegségek, tünetek esetén alkalmazható a BEMER terápia:
  • keringési és vérellátási zavarok, szív- és érrendszeri betegségek, trombózis megelőzés, infarktus és agyvérzés megelőzés, vérnyomás problémák,
  • diabetes és szövődményei, zsíranyagcsere szabályozás, anyagcsere javítása
  • mozgásszervi betegségek, arthrosis, arthritis, degeneratív ízületi betegségek
  • fájdalomcsillapítás
  • hám- és kötőszövet regeneráció, sebgyógyulás, égési sérülések kezelése
  • sportsérülések és izomhúzódások, fájdalom kezelése, gyulladások csökkentése.
  • csontgyógyulás, idegszövet regeneráció, porckorongsérv
  • általános energetizálás, betegségek megelőzése
  • allergiás megbetegedések, immunrendszer erősítés, általános regeneráció

A BEMER terápiával szemben eddig abszolút ellenjavallat nem ismert.

 • Fototerápia
  A PetRehab Fizioterápiás Centrum a Bioptron Laser Therapy System rendszert használja a fototerápia során. Ez egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat. Ez a fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és helyreállító képességét. Amikor a fényterápia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat és így fokozza a szervezet működését.

A BIOPTRON fényterápia hatásai:

 • gyorsítja a műtét utáni hegek, sebek gyógyulását
 • segít a bőrsérülések, bőrproblémák kezelésében

 • Elektroterápia
  A Petrehab Fizioterápiás Centrum eszközparkjához tartozik még egy Omron TENS E4 izom és idegstimulátor, melyet a gazdiknak betanítva rendelkezésre bocsátok otthoni használatra. Ez az eszköz helyi és szegmentális fájdalomcsillapításra kiválóan alkalmas, továbbá perifériás idegsérülések és bizonyos gerincvelői problémák esetén ez az egyetlen eszköz az izmok állapotának megőrzésére.
 • Nagy- és óriástestű kutyák speciális ellátása

  A PetRehab Fizioterápiás Centrumban speciális tartóállvánnyal és kifejezetten ehhez tervezett több méretben készített speciális hámmal segítjük a nagy- és óriástestű kutyák rehabilitációját. Ezzel az eszközzel könnyedén megoldható a nagytestű kutyák asszisztált állása és közben speciális gyakorlatok kivitelezése, pl. neurológiai sérültnél flexor reflex gyakorlatok, bicikliztetés, stb. A Centrum akadálymentesített, a bejáratához teljesen közel lehet állni autóval. A Centrum Dog Runner XL típusú kutya futópadja pedig segíti az asszisztált járás kivitelezését, neurológiai sérülteknél a járás újratanulását.

kutya-fizioterápia

Kutyafitnesz

Videó lejátszása

Egyéni és kiscsoportos kutyafitnesz órákat is tartok, ahol különféle speciális egyensúlyozó eszközökön, akadályokon és ezek kombinációin végzett gyakorlatok erősítik a kutya izomzatát, fejlesztik az ügyességet, mozgáskoordinációt, növelik az állóképességet és mindezek mellett erősítik a kutya-gazdi kapcsolatot. Az instabil eszközön végzett gyakorlatok a mélyizmok erősítésével az ízületek jobb stabilitását biztosítják, ezáltal a sérülések megelőzésében rendkívül fontos szerepet játszik hobby- és sportkutyák esetében is.

error: A tartalom védett !!